RECUPEREM LLAVORS I GUSTOS

Dilluns, 30 Gener 2017 15:35

DIGNIFIQUEM-NOS!

Quan un lloc mig perdut del món en plena natura, et pot traslladar a l'època dels nostres avis. Quan l'autenticitat s'apodera d'aquell racó que les ha vist passar "canutes" i suposo que també les has vist de colors bonics. Quan sents que unes parets et podrien explicar mil i una batalles. Quan comences a imaginar com devien viure en aquella època, sense electricitat, ni aigua corrent, ni gas butà i per suposat sense noves tecnologies (com les entenem avui en dia). Quan l'escola de la mainada era el dia a dia, al camp, a l'hort, amb el bestiar, al costat de la mare, l'àvia, la tia...envoltats d'un mosaic forestal, agrícola de colors pàl·lids.

Ens agrada imaginar i intentar entendre el pensament i la manera de fer dels nostres avantpassats, però més ens agrada poder trobar totes aquelles persones que han viscut abans i que elles poden ser un referent per trobar tot allò que hem anat perdent pel camí. Valors d'estimar la terra i no de tractar-la com un simple negoci especulatiu, el bestiar com a company de camí i no com una eina de sobreexplotació, la natura com aliada per poder sobreviure els llargs i durs hiverns i no com a "parc d'atraccions" dels diumenges avorrits. Que et puguin explicar tots aquests fets, amb la seva pròpia veu, amb el llenguatge expressiu de cada mirada, de cada gest, amb la tendresa innata de fer sentir bé als qui l'envolten, amb les portes obertes a la seva vida. 

Per tot això i molt més, ens agrada escoltar i donar a veu a dones que fins al moment no han tingut la oportunitat o si l'han tingut ha quedat en un racó d'algun calaix. Continuem dignificant la vida de la dona rural i ara més que mai amb les ganes infitinites de que això sigui una realitat. De mentres, us haureu d'esperar...